Itt jó kis koktél recepteket talállsz!
x Alk. mentes koktélok x
Hozzávalók:
3 rész pezsgő
0.5 rész cukorszirup
2 rész baracklé
Elkészítés:
A koktélhoz erősen lehűtött(lehetőleg fagyos) pezsgőt használjunk.Öntsük a baracklevet,majd a cukorszirupot egy lehűtött pezsgőspohárba. Töltsük fel pezsgővel és keverjük meg finoman.Díszítsük kedvünk szerint citromból készült csillaggal, esetleg eperdarabbal.
forrás:google
Hozzávalók
jégkockák
5 rész kóla
1 rész lime leve
1 öntet grenadine
Elkészítés:
Rakjunk jégkockát Collins-pohárba és töltsük bele a kólát,limelevet és a grenadine-t.Keverjük meg jól.Díszítsük limekarikával, fogyasszuk szívószállal!
forrás:google
Hozzávalók:
2 cl őszibarack vagy maracuja szirup
8 cl narancslé/ orange juice
8 cl feketeribizlilé/ blackcurrant juice
1 cl friss lime juice
Elkészítés:
Az összetevőket shakerben jéggel összerázzuk, majd jégre töltjük tulipán vagy hosszúitalos pohárba. Narancscikkel, koktélcseresznyével díszítjük. Készülhet úgy is , hogy a ribizlilevet előre sok jéggel összerázzuk, félretesszük. A többi elemet jégre töltjük , elkeverjük. Az összerázott ribizlilevet óvatosan rátöltjük, hogy ne keveredjen.
Hozzávalók:
4cl friss eperpüré/ fresh strawberries
2cl tejszín/ cream
8-12 cl ananászlé/ pineapple juice
Elkészítés:
Az összetevőket turmixgépben összeturmixoljuk, majd tört jégre töltjük poco grande/ tulipán pohárba.
Eper Shake
Hozzávalók:
5-6 szem friss eper
2 bk. porcukor
2 dl tej
1 gombóc valília fagylalt
Elkészítés:
Az összetevőket 1 jéglapátnyi tört jéggel alacsony fokozaton összeturmixoljuk, majd nagy longdrinkes vagy tulipán pohárba töltjük. Eperszemmel díszítjük.
Virgin Pina Colada
Hozzávalók:
2 cl kókusz szirup / creme de coco
2 cl tejszín / cream
2 dl ananászlé / pineapple juice
Elkészítés:
Az összetevőket shakerben jéggel alaposan összerázzuk, majd tört jégre szűrjük tulipán pohárba! Ananásszal díszítjük.
x Gyümölcssaláták x
Egzotikus saláta sajttal
Hozzávalók:
20 dkg edami sajt
2 savanykás alma
10 dkg ananász (konzerv)
20 dkg szőlő
2-3 evőkanál majonéz
1/2 dl tejszín
20 g kókuszreszelék
10 g cukor
3 g só
3 g cayenne-bors
5 g gyömbérreszelék
Elkészítés:A sajtot, az almát és az ananászt egyforma hasábokra vágjuk, majd
hozzátesszük a
megmosott szőlőszemeket. A majonézből a tejszínnel, kókuszreszelékkel,
cukorral,
sóval, borssal és gyömbérreszelékkel
mártást készítünk, majd ráöntjük a hasábokra. A tálalásig hűtőben tartjuk.
Trópusi gyümölcssaláta
Hozzávalók:1 nagy ananász-konzerv (lehetőleg darabolt)
1 narancs
2-3 mandarin
2-3 kivi
1 mangó vagy papaya (lehet konzerv is)
3-4 banán
1 dl portói vagy más édes bor (aszú, szamorodni, muskotály)
3-5 cl triple-sec likőr
Elkészítés:A narancsot meghámozzuk, félbevesszük és vékonyan felszeleteljük.
Ugyanígy vékony szeletekre vágjuk a lehámozott mandarinokat, kiviket meg
a mangót vagy papayát is (ez utóbbit ki is hagyhatjuk, ekkor 1-1 mandarinnal
és kivivel többet vegyünk), majd hozzákarikázzuk a banánokat is. Az egészet
összekeverjük az ananászdarabkákkal, leöntjük az ananász levével, a borral és
a likőrrel. Ha a folyadék nem lepi el a gyümölcsöt, adjunk hozzá annyi
cukros-citromleves vizet, hogy ez megtörténjen.
Tálalás előtt legalább 3-4 óráig hűtőben érleljük.
Megjegyzés: ha a salátát gyerekeknek készítjük, hagyjuk ki a bort, és a
triple-sec helyett aromát használjunk!
x Fagyik x
Név: Gyümölcsös fagylaltkehely
Kategória: Fagylaltok
Hozzávalók:
300g málna
2 szelet anaász
4 fél őszibarack (befőtt)
6 evőkanál málnalikőr
1/2 l vaníliafagylalt
200 ml tejszínhab
1 csomag vaníliáscukor
6 evőkanál tojáslikőr Elkészítés: Olvasszuk fel a málnát
(ha éppen nem frissen szedett).Az ananászt és az őszibarackot vágjuk kis darabokra
,keverjük össze
a málnalikőrrel és hűtsük le.
A poharakat kb. 5 percig a fagyasztóban hűtsük le.
A fagylaltot 1órán át a jégkocka fagyasztóban vagy 20 percig a hűtőszekrény normál
részében engedjük fel.A tejszínhabot a vaníliáscukorral verjük kemény habbá,
töltsük a kinyomózsákba,és a tálalásig hűtsük le. A gyümölcsök 3/4 részét osszuk
szét a poharakba,és tojáslikőrrel locsoljuk meg. A fagylaltot szeleteljük fel,
vagy gombóc formában helyezzük a gyümölcsre. Tejszínhabbal és a megmaradt
gyümölccsel díszitsük.
Tanácsok: Mi illik hozzá?
Piskóta,édes ostyák vagy apró sütemény.
Javaslat:
Hogy a málna gyorsabban olvadjon fel,málnalikőrrel meglocsolva, a többi gyümölccsel
együtt rakjuk egy tálcára,hagyjuk állni szobahőméréskleten,és időnként
rázogassuk meg.
Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: 501 kcal